Over ons

  Salons & Feestzalen De Venkel is al meer dan 30 jaar een stijlvol, hartelijk en charmant feestadres in Kortenberg, netjes tussen Leuven en Brussel. Chef Joeri Depril en zijn vrouw Elke Valckenaers ‘soigneren’ hun gasten volgens de regels van de kunst: met grote culinaire klasse, een professionele service, een ervaren feestcrew en de speciale Venkel vibe die helemaal teruggaat tot het jaar 1902…

  Een streepje geschiedenis

  Salons & Feestzalen De Venkel in Kortenberg is een architecturale parel langs de Leuvensesteenweg in Kortenberg. De prachtige ‘Villa Elisabeth’ ademt geschiedenis en grandeur uit. De belle époque kasteelvilla werd in 1902 gebouwd in opdracht van Camille Schuermans, de latere burgemeester van Kortenberg (1921 – 1944). Na WO II werd de villa bewoond door Mevrouw de barones Cathérine-Louise Peeters die het na haar dood schonk aan de vzw ‘Parochiale werken’.

  De villa werd ingericht voor feesten van de parochie en de tuin werd toegankelijk voor de inwoners en de vzw Speelpleinen. Villa Elisabeth werd een feestelijke ontmoetingsplaats voor Kortenberg.

  Nieuw elan voor villa elisabeth

  In 1987 kwam de in verval geraakte Villa Elisabeth in handen van de familie Depril. Marcel Depril stak zelf de handen uit de mouwen en maakte van de restauratie een erezaak. De prachtige authentieke elementen zoals de houten vloeren, marmeren schouwen, het gedetailleerd stuc- & smeedwerk werden gecombineerd met een hedendaagse stijlvolle inrichting. Marcel Depril doopte de Villa om tot ‘De Venkel Salons & Feestzalen’ en zette het op de kaart als een culinair feestadres.

  In 2010 heeft Marcel de kookpotten doorgegeven aan zijn zoon chef Joeri Depril die samen met zijn vrouw Elke Valckenaers de mooie feesttradities van De Venkel voortzet.

  De Venkel komen ontdekken?

  Openingsuren

  We werken op afspraak. Onze administratie is gesloten op maandag.

  Follow us

  Contactgegevens

  Word een member

  Schrijf je in voor De Venkels nieuwe en exclusieve aanbiedingen.
  Inschrijven